Geschiedenis van ATHO Centrale Verwarming

ATHO Centrale Verwarming bestaat al meer dan 40 jaar en heeft dus al een ruime staat van dienst. Binnen de regio Apeldoorn en omstreken is ATHO Centrale Verwarming een begrip geworden en voor velen een toevlucht voor CV-problemen, advies en aanschaf van CV- en loodgietersmaterialen. Voor een ieder die het interessant vindt, geven we hierbij een overzicht hoe e.e.a. is verlopen de afgelopen jaren. Mochten er wetenswaardigheden ontbreken die leuk zijn om te melden, dan horen wij ze natuurlijk graag.
 
1963 - Dhr. Adriaan van Rijswijk uit Dieren begon Installatiebureau "van Rijswijk Centrale Verwarming". De eerste vestiging was een deel van een bedrijfspand in Dieren. Dit was slechts voor een zeer korte periode. Hierna werd het bedrijf al snel verplaatst naar de Asselsestraat in Apeldoorn ter hoogte van Middelink. Op de onderstaande foto is het waarschijnlijk een van de twee panden (met puntdak) links naast Middelink. In deze periode werden ook de letters ATHO (Apeldoorns Technische HandelsOnderneming) voor de naam gevoegd. Naast installatiewerkzaamheden met eigen monteurs, werd ook de losse verkoop van verwarmingsmaterialen een belangrijke bezigheid. Van Rijswijk werd een begrip in Apeldoorn, omdat dankzij de losse verkoop en de opkomst van de knelfittingen ook door doe-het-zelvers voor lage prijzen een verwarmingsinstallatie te realiseren was.

Asselsestraat

1982 - Rond deze periode werd de zaak verplaatst naar de Molenstraat in Apeldoorn (schuin tegenover cafe 'Het Molentje'). De verkoop van CV-materialen, loodgietersbenodigdheden e.d. ging een steeds grotere plaats innemen en de installatiewerkzaamheden daarvan verhuisden steeds meer op de achtergrond. Veel monteurs en particulieren wisten de winkel te vinden en ondanks de verhuizing bleef Van Rijswijk een begrip. De winkel was het 3e pand van links.
 
Molenstraat
 
1998 - De eerste webwinkel werd voor Dhr. van Rijswijk gemaakt en geïnstalleerd door Arthur Schiphorst onder de naam "vanrijswijkcv.nl". Dit was de eerste samenwerking tussen Arthur Schiphorst en dhr. van Rijswijk. Het was de bedoeling om meer verkoopactiviteiten via internet te doen en de activiteiten in de winkel af te bouwen. Dit plan werkte echter niet zoals het voor ogen stond, omdat veel monteurs nog niet actief met internet bezig waren en de wens voor een winkel waar je binnen kunt lopen zeer sterk bleef. Het contact met de klanten was voor ons zo belangrijk, dat de webactiviteiten altijd op een 2e plaats zijn blijven staan.
 
1999 - Aan het einde van dit jaar begon dhr. Adriaan van Rijswijk zijn arbeidzame leven af te bouwen door gezondheidsproblemen en werd gestart met een overname door Bernhard v/d Meer en Arthur Schiphorst. Dhr. van Rijswijk bleef werkzaam binnen het bedrijf als adviseur, winkelwerkzaamheden en bron van kennis. Deze periode heeft ongeveer anderhalf jaar geduurd.
 
2000 - Dhr. van Rijswijk treedt uit de zaak (maar blijft wel nauw verbonden) en i.v.m. een bestemmingsplanwijziging van de gemeente Apeldoorn die woningbouw wilde op de plaats waar de winkel aan de Molenstraat stond, werd de zaak weer verplaatst naar de Asselsestraat ter hoogte van de Textielweg. Helaas ontbrak het op deze locatie aan opslagmogelijkheden en bleek ook het betaald parkeren een drempel voor klanten om ons regelmatig te bezoeken. Op de foto is de winkel gevestigd naast de Triade (groen/blauwe gevel).

Asselsestraat

2002 - Is een jaar waarin veel gebeurd is. Marijn de Zwart werd werkzaam binnen het bedrijf en nam de plaats in van Bernhard v/d Meer. Omdat ook het winkelpand niet aan onze behoeften voldeed, werd hierna de winkel wederom verplaatst naar onze huidige locatie aan de Asselsestraat 226. In de periode daarna werden de internetactiviteiten uitgebreid en werden de winkeltijden aangepast, zodat deze nu hele dagen open is i.p.v. alleen de middagen.

2011 - Marijn de Zwart treedt uit de zaak om te gaan werken als piloot bij de M.A.F. (Mission Aviation Fellowship). Deze organisatie verzorgt de bereikbaarheid van mensen in afgelegen gebieden.
ATHO Centrale Verwarming gaat verder als eenmanszaak en past de winkeltijden weer aan en is uitsluitend de middagen geopend. De ochtenden zijn voor klantenbezoek, webactiviteiten en administratieve werkzaamheden.

 

Waarom ATHO ?
  • Vakkennis
  • Snelle levering
  • Lage prijzen
  • Goede service
Aanbiedingen
Comfort Vorstvrije gevelkraan met KIWA keerklep
€ 158,66 nu voor
€ 60,29 incl. BTW
U bespaart 62%
Nibe F2040-8 warmtepomp lucht/water 1x230V 064109
€ 8022,30 nu voor
€ 4675,00 incl. BTW
U bespaart € 3347,30
Atlantic Hybrid Add-On hybride monobloc Aurea 5
€ 5181,22 nu voor
€ 3450,00 incl. BTW
U bespaart € 1731,22
5x Honeywell Home XS100 optische rookmelder
€ 183,92 nu voor
€ 59,50 incl. BTW
U bespaart € 124,42
Pompschakelaar Magnum Eco 230V 92512
€ 123,42 nu voor
€ 48,88 incl. BTW
U bespaart 60%
Honeywell Home XS100 optische rookmelder
€ 60,86 nu voor
€ 14,50 incl. BTW
U bespaart € 46,36

Meest verkocht
Reclame
Giro 555